torstai 21. tammikuuta 2016

Habitare


Silloin oli taas se aika vuodesta kun matkaamme suureen Helsinkiin ja sen kuuluisaan messukeskukseen katsomaan design- ja sisustusmessuja. Vaikka osa messujen osastoja oli samoja kuin viime vuonna, olivat messut silti mielenkiintoisia.

 Ja kun kyseessä oli sisustus messut, oli siellä valoja ja lamppuja pilvin pimein joka kokoon, väriin ja muotoon. Kiinnostavimmat valaisimet olivat mm. Iskun höyhen- ja käpylamput. Niitä oli laitettu mielenkiintoisesti roikkumaan ja metsäinen tausta oli hieno ja tunnelmallinen lisäys.

Seuraavaksi valosarjasta löytyy mm. Muumi-valaisimia. Niitä löytyi monena hahmona ja niitä oli paljon eri kokoisia.

Lamppuosastoilla herätti enimmäkseen kiinnostusta T.Luiskin lamput, joissa oli ajateltu laatikon ulkopuolella. Lamput olivat kaikki hyvin erikoisia ja omalaatuisia. Minun lempparini oli varmaan päät kuulokkeilla.

Messuilta löytyi myös Tapio Wirkkalan kokoelmia. Lasikaapeissa oli paljon hänen veistoksia ja muotoiluja. teokset olivat yksinkertaisia mutta miellyttäviä silmälle sekä mielen täytti harmonia katsoessa niitä.

 Ja tämäpä ei olisi vuoden 2015 Habitare -postaus ilman ahead!-areenan sateenvarjoja.
Niitä oli läjäpäin pistetty roikkumaan messukeskuksen katosta parin tuolin kanssa, joihin ihmiset pääsivät istumaan. Ahead!-areena oli järjestänyt esityksen nuorille yrittäjyydestä (Jos oikein muistan...). Itse en päässyt katsomaan tilaisuutta. Mielestäni sateenvarjot sopivat siihen mainiosti, koska se luo positiivisen ja onnistuneen tunnelman.

Messukeskuksessa kävellessäni eksyin myös äänimessuille, jossa esiteltiin äänilaitteita, sekä antiikki messuille, jossa oli paljon suomalaista antiikkia ja taidetta.

Reissun aikana opin myös kantapään kautta, että korkokengät ovat huono idea ottaa mukaan messuille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti