torstai 14. tammikuuta 2016

DARE

Joka vuonna kakkosluokan opiskelijat järjestävät tapahtuman, jonka he ovat aivan itse suunnitelleet ja järjestäneet kokonaan puhtaalta pöydältä. Tänä vuonna oli meidän vuoro.

Ensin aloitimme ohjelmasta. Luokkamme jaettiin ryhmiin jossa kukin ryhmä suunnittelee teeman ja ohjelman sekä nimen tapahtumalle. Meidän ryhmän Ideana oli Finnish Creativity, jossa oli mm. suomalaisia YouTube-julkisuuksia ja laulajia.

Jokaisesta ryhmästä otettiin palasia ja ruvettiin muodostamaan kokonaisuutta. Loppujen lopuksi kunningas ideana oli liikunta- ja hyvinvointi päivä.

Tapahtuman idean päätettyä aloimme yksilötyönä suunnittelemaan tapahtuman visuaalista ulkonäköä (Siitä kerron enemmän tässä postauksessa)

Tapahtuman nimeksi tuli DARE. Siitä ei tullut pelkästään meidän oma tapahtuma, vaan myös koulun sisäinen liikuntapäivä-piste.

Aloimme suunnitella ohjelmaa miettimällä eri aihepiirejä mitkä liittyvät liikuntaan ja hyvinvointiin esimerkiksi ruoka, itsensä ilmaisu jan sen semmoista. Kun aihe-alueet oli mietitty, jaoimme luokkamme niitten aihepiirien mukaan. Itse päärin ruokapuolelle. Sain myös olla auttamassa graaffisessa suunnittelussa.

Ruokapuolella suunnittelimme smoothie-baaria jonka nimeksi olisi tullut "Smooches". Nimi tuli YouTube-käyttäjän Jacksepticeyen sanonnasta "Smooches for everybody!". Piirsin baariin vielä smoothien, jonka päällä oli mansikka ja vieressä oli mustikoita ja banaani. (Valitettavasti kuva oli liian suuri lisättäväksi eikä kuvanmuokkaus-ohjelman prosessit riittäneet edes avaamaan sitä :'D) Loppujen lopuksi jouduimme hylkäämään idean hygienia-lakien vuoksi.

Graaffisella puolella sain tehtäväksi piirtää kylttejä jotka olivat käsiä. Niitä tuli kahdenlaisia: Osoittava sormi ja avoin kämmen. Käsiä oli aluksi hankalaa piirtää oman piirrustustyylini takia jossa sormet ovat pitkiä ja luisia. Kun olin saanut niistä tarpeeksi realistisen näköisiä, skannasin ne ja siistin ne illustratorilla.

Kädet vesileikattiin ja maalattiin, puolet punaisiksi ja puolet vihreiksi. Prosessi kuitenkin kesti koska jouduimme maalaamaan kädet moneen kertaan. Kun saimme kädet maalattua tarpeeksi, teimme niihin muoteilla tekstit. Samalla tavalla teimme seiniin sponsoroijien logot ja sensemmoiset.

Tapahtumassa kävi paljon väkeä. Toimintapisteinä oli mm. Ihmispallo, Pop Up -kampaamo, Graffiipaja, Trashdesign ja kiipeilyseinä. Ohjelmassa taas oli Niko Säkkisen stunttiesitys, Teppo & Heimo, Aino ja Olga sekä päivän vetonaulana Spekti. Päivä oli mielestäni onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti