perjantai 20. marraskuuta 2015

Työpaikkana Tokmanni


Olemme jälleen aloittaneet työssäoppimisen. Tällä kertaa paikkana on Salon kaupungin kekustassa sijaitseva Tokmanni.

Tokmanni on tunnettu suuri tavaratalo, jossa on pääasiassa kohtuullisen halvat hinnat ja siellä myydään mm. vaatteita, sisustus tekstiilejä, keramiikkaa, työkaluja, hygieenia tuotteita, leluja ja ihan vaan päivittäistavaroita (Kuten ruokaa ja sen semmoista)

Myymäläketjun päävärit ovat musta ja punainen. Se näkyy esimerkiksi myymälän logossa, sisustuksessa sekä Kaupan omilla verkkosivuilla ja mainoslehdissä.

Myymälän jouluilmeeseen kuuluu punainen puupinta ja vihreät kranssi reunukset sekä perus lumihiutaleet. Tokmannin jouluriehaan osallistuu myös myymälän oma maskottitonttu. Nämä näkyvät esim. massa-alueilla, hintalapuissa, myymälän sisällä olevissa kylteissä, ostoskasseissa ja mainoslehdissä.

Tavarat ovat laitettu hyllyihin suoriin ja ryhdikkäisiin linjoihin ja tavaraa on runsaasti. Tuotteet on myös lajiteltu käyttöliittymän mukaiseksi ja tavarat on helppo löytää. Myymälän rakenne on kuitenkin suunniteltu sillä tavalla että asiakas ei pääse sisäänkäynnistä ulos, vaan joutuu menemään kassan kautta jonne pääsee vain kiertämällä koko kaupan.
Sesonki-tuotteet ovat asetettu sisäänkäynnin lähelle tai pääkäytävän varrella oleviin massa-alueisiin.

Salon keskustan kauppaan tultaessa nenään osuu kaikenlaisia tuoksuja kuten uusi muovi sekä vaatteet ja tekstiilit. Kynttilähyllyn kohdalle tullessa nenään osuu sekoitus erilaisia hajukynttilöitä ja steariinin tuoksuja. Kynttilöiden jälkeen haistaa villalangat ja vahakankaat sekä mausteet ja ruokatuotteet. Kassaa kohti tultaessa voi haistaa saippuoita meikkejä ja muita hyvinvointituotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti