torstai 26. tammikuuta 2017

Tapettisuunnittelua

Pertinax käynnisti kilpailun, jossa on mahdollisuus suunnitella oma tapettikuvasto. Mallisto tulisi sisältää vähintään kymmennen mallia ja valitut mallistot lisättäisiin heidän tuotevalikoimaan. Päätinpä sitten osallistua siihen.

Ensimmäinen työvaihe oli perustaa Pinterestissä taulu tapetti-ideoille. Ideoita olikin niukasti sillä englannin kielinen nimitys tapetille on wallpaper joka tarkoittaa myös taustakuvaa tietokoneille ja mobiililaitteille.

Aloitin luonnostelun luontoaiheella ja suunnittelin pastellin sävyisiä kukkatapetteja. Opettajat sitten kommentoivat ja sanoivat niiden olleen liian perus tyylisiä. Sen sijaan he rohkaisivat minua käyttämään omaa tyyliäni ja maailmaani tapettien suunnitteluun.

Aloin siis luonnostelemaan ensin silmiä ja sen jälkeen suita.

Käsinpiirrettyjen luonnosten ohella muodostin kuviot illustratorilla. Kävin läpi erilaisia väripaletteja ja valitsin niistä suosikkini.


Illustratorilla siistimisen jälkeen opettajani antoivat palautetta ja sanoivat, että kuviot kaipasivat lisää yksityiskohtia, sillä ne näyttivät liian tylsiltä. Annoin niille lisäpotkua varjoilla, valoilla ja viivoilla, jotka antoivat kuvioille luonnosmaisen olemuksen. Illustrator ei kuitenkaan yhtään pitänyt visiostani ja alkoi närästelemään varsinkin expandin jälkeen.

Tämä projekti oli varmasti yksi minun suosikeistani ja olen tyytyväinen tapetteihini vaikka ne eivät voittaisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti