perjantai 23. syyskuuta 2016

Lisää Logoja

Yli puolivälissä työssäoppimista mennään ja tekemistä on ollut paljon. Tai ainakin niin paljon ettei olisi tarinnut lisää.

 Logot ovat olleet minun päätehtäviäni tässä työssäoppimisessa. Jo viimeviikolla aloin suunnitella Ravintola Ruudun logoa koska asiakkaat olivat olleet mielissään Ankkurin, Purjeen ja Poukaman logoista.

Ensimmäisenä mietin ruudun tarkoitusta joita on monia. Television ruutu, ruutukuvio pöytäliinoissa tai ihan vaan perus ruutu. Ensimmäisessä kahdessa logossa huomasin, että ne näyttivät enemmän kahvilan logoilta kuin ravintolan logoilta. Siksi yritin heittää joukkoo myös jotain ravintolalle tyypillisiä elementtejä. (Ja elementeillä tarkoitin lautasta)

Asiakkaat valitsivat lautaslogon, mutta ei olleet tyytyväisiä sen kiekuroihin, joten tein lisää vaihtoehtoja. "Vuodesta 2000" oli heidän keksimä esimerkki ja sen kaveriksi piti vielä keksiä muutama erilainen vaihtoehto. Loppujen lopuksi voittajaksi paljastui logo jossa oli haarukka. Logon päättämisessä oli kuitenkin viivästynyt erilaisten hässäköiden vuoksi.

--,*,--

Logoni houkuttelivat myös tosenlaisen asiakkaan toimistooni. Viikon aikana sain vapaavalintaisen työn, jossa sain suunnitella tanssiyhdistykselle logon. Asiakas oli tuonut minulle kuvan, josta minun piti tehdä minimatuurinen logo, joka sitten tulostettaisiin oranssiin paitaan.

Aloitin logon suunnittelun luonnostelemalla kuvan Illustratorin blob brush toolilla, jotta saisin inspiraatiota. Työkaverini oli muuten kovasti pitänyt luonnoksestani.

Laitoin pohjaväriksi kirkkaan oranssin jotta näkisin miltä logo näyttäisi paidassa ja koska vaihtoehtoja logon muodossa ei oikeastaan ollut kuin yksi, aloin suoraan hakea sopivia värejä. Niiden löytäminen oli kuitenkin yllättävän hankalaa. Päätöstä voittajasta ei ole vielä tullut.

--,*,--

Alojen maskotteja olen vieläkin vääntänyt päivät pitkät ja valmiina niistä on jo reilusti yli puolet. Myös oma alani on kerinnyt jo valmistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti