keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Typografiaa

Typografialla on suuri vaikutus visuaaliseen ilmeeseen. Vaikka moni ajattelee sen olevan pelkkää tekstiä, jonka on tarkoitus levittää tietoa, on sen ulkonäöllä kuitenkin suuri vaikutus.

tänään minut pistettiin leikkelemään lehtiä ja etsimään erilaisia fonttiperheitä joista piti muodostaa kortteja. (En itse ole kova aikakauslehtien fani joten... Noh...)

Saanen aloittaa tästä fonttiperheestä.
Nämä kirjaimet ovat sotilaallisessa järjestyksessä sekä kirjainten paksuudet ja ohuisuudet ovat selvästi erottuvia. Jokaisella fontilla on myös päätteet, siis pienet piikit kirjainten loppuosassa. Kijaimet ovat tyylikkäitä, moderneja, elegantteja ja siistejä sekä hyvin vakavia ja ryhdikkäitä muodoltaan. Fontteja käytetään mm. muotilehtien otsikoissa.

Seuraavaksi saanen esitellä tämän.
Ideana tässä on päättömät fontit.Fontit ovat myös yksinkertaisia ja tasapaksuja. Kirjaimet ovat helppolukuisia ja mukavan pyöreitä sekä myös kulmikkaita. Fontti sopii mainiosti asia tekstien otsikoissa.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisenä:
Kalligrafia. Tämä fonttiperhe on täynnä eleganttisuutta ja koristeellisuutta. fontti on kaunomainen ja lähellä normaalia käsikirjoitusta. se on hyvin rauhallisen oloinen sekä kovin naisellinen. Näissä fonteissa voi ensimmäinen kirjain olla hyvinkin koristeellinen ja täynnä pieniäkiehkuroita. Fontti sopii mainiosti vaikka juhla-asujen mainostamiseen.

Lopuksi sain mennä koneelle ja hakea fontteja ympäri verkkoa.
Tämän fonttiperheen idea on kulmikkaat kirjaimet. Ajattelin että se on hyvä aihe, koska digitaalinen universumi. Vaikka kirjaimet ovatkin kulmikkaita, on niitten ulkokulmat kuitenkin pyöreitä. Kirjaimet ovat myös tasapaksuja ja päätteettömiä. Lihavat kirjaimet kiinntittävät helposti lukijan huomion. Fontit ovat hyvin sporttisia (ironisesti...) ja sopivatkin esim. urheilumainoksiin. Fontit ovat pääsääntöisesti hyvin poikamaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti