tiistai 23. joulukuuta 2014

Tallinnassa

Joskus on kivaa päästä pois Suomesta ja nähdä vähän miltä maailma näyttää. Tällä kertaa ei kuitenkaan menty kauas vaan käväistiin tädin ja vanhempien kanssa kurkkaamassa meidän eteläistä naapuria Viroa.

Lähdimme aamulla klo 5:30 ajamaan helsingin satamaa kohti. Laiva lähti satamasta klo 8:00 ja kun en kerta ollut tottunut laivalla matkustamiseen niin kärsin kovasta merisairaudesta.

Kun pääsimme maihin, veimme ylimääräiset tavarat hotelli Viruun. Emme kuitenkaan saaneet huonetta käyttöön vaan veimme tavarat hotellin turvatalletukseen.
 
 Ja tietenkin vatsani oli tyhjä merisairauden takia niin päätimme käydä syömässä. Löysimme ravintolan nimeltä Oliver, jonka sanottiin olevan kaupungin paras pihvi paikka. Vaikken pihviä tilannutkaan niin sain kuitenkin ison annoksen spagettia ja jotain pekoni kastiketta (Ja oli muuten tosi hyvää! :D)

 Ruoan jälkeen kävimme katsomassa joulutoria joka ei ollut kovinkaan iso mutta sieltä löytyi paljon kiinnostavaa tavaraa myytävänä. Joulukoristeita, hanskoja, pipoja, jouluherkkuja yms.



Kun olimme katsoneet torin läpi päätimme kävellä vanhassa kaupungissa katselemassa keskiaikaisia rakennuksia. Oli tosi upeaa katseltavaa koska itseäni kiehtoo vanhanaikaiset rakennukset.

Tulimme kävelylenkin jälkeen takaisin hotellille ja saimme viimeinki huoneen käyttöömme. Vanhempani joutuivat lähtemään laivalla takaisin Suomeen.

Kun vanhemmat olivat lähteneet, päätimme tätini kanssa käydä katsomassa Virun suurta ostoskeskusta. kauppoja koristi kauniit näyteikkunat ja upeat koristeet kauppojen sisällä. muistaakseni yhdessä apteekissa oli keskellä kauppaa suuri sydän josta lähti sinisiä ja punaisia valojuovia verisuonia pitkin
(Valitettavasti minulla ei ole siitä kuvia koska kännykkäni oli hotellihuoneessa latauksessa...)

päätimme käydä iltapalalla kauppakeskuksen ravintolassa jossa söin ison annoksen ranskalaisia ja vielä jättimäisen hamburilaisen.

Vielä ennen lähtöä satamaan, päätimme vielä käydä katsomassa joulutoria ja ostin vielä viimeiset tuliaiset. Kävimme ostamassa myös matkapahoinvointilääkkeitä laivamatkaa varten.

Pahoinvointia ei tullut mutta kaikki muut merisairauteen liittyvät oireet kyllä ja niihin kuuluu mm. heikotus, masennus ja väsymys. Niitten seurauksena tartuin kuulakärkikynään ja aloin töhertelemään.

Pahoinvointi iski kuitenkin jälkikäteen ja jouduin olemaan koko viikon pois töistä joka vähän harmitti, koska olisin mielelläni halunnut järjestellä hyllyjä ja jutella ihmisille kun vain olla kotona valittamasta kaikesta mahdollisesta kivusta mitä ihmisellä vain voi olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti