keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Revontulia Ikkunassa

Sain talvella tehtäväkseni suunnitella ikkunateipit meidän opinto-ohjaajan huoneen ikkunaan. Olin innostunut, koska minulla oli melkein täysin vapaat kädet.

Homman nimi oli siis kymmenen eri luonnosta. Aloitin ensimmäisenä kuitenkin ikkunan mittaamisesta, jonka jälkeen mietin mihin suhteeseen piirrän luonnokset.

Luonnosideani olivat suurimmaksi osaksi luonnon läheisiä ja maallisia. Oli puita, kukkasia, sulkia ja sen semmoisia. Oli myös monia muitakin ideoita, jotka hylkäsin mutta niistä ei puhuta sen enempää.

Ensimmäisinä ideoina minulla oli elämän puu, josta haarautuu monia pieniä oksia. Kyseiset oksat kuvastavat elämänpolkuja, jotka voimme ottaa ammattiamme valitessa. Toisena ideana oli puutekstuuri, joka olisi vain tunnelmaa luomassa. Kolmantena uusi alku, jossa kaatuneen puun takaa kohoaa uusi elämä.

Neljäntenä oli höyhen kuviot. Puolivälissä piirtämistä tajusin, että ne olisi näyttäneet paljon paremmalta ylösalaisin. Viidentenä ikkunat joista huokuu rauha ja kotoisa tunne. Kuudentena lapset, jotka roikkuvat ylösalaisin keinuissaan, joka kuvastaa tilannetta, joka voi tuntua pelottavalta, mutta saattaakin olla ainutkertainen ja jännittävä kokemus.

Seitsemännes oli ajattomat abstractit kukkaset, jotka kuvaavat kaiken ikäisiä oppilaita. Kahdeksas oli ymyröitä jä pyöreitä verhoja ja yhdeksäs oli hyllyllinen purkkeja, josta löytyy kaikki elämään tarvittavat lisäaineet.

Opinto-ohjaaja valitsi kymmenennen, jossa oli revontulia, jotka hohtavat ylpeänä pohjoismaisella taivaalla.

Ensimmäisenä skannasimme luonnoksen jonka jälkeen aloin työstää teosta illustraattorilla. Kokeilin ensin vektoroida luonnoksen. Mutta siitä olisi hävinnyt revontulien pehmeys. Päätimpä sitten lopulta jäljentää luonnosta viivoilla ja kappaleilla. Sinisen värin sain aikaan Clipping Maskilla, jota ennen tein tekstuurin photoshopilla. Lopputulokseen olin tyytyväinen.

Asennus ei kuitenkaan mennyt kuin piti; mittausvaiheessa oli tullut laskuvirhe ja teipit olivat liian kapeita sekä liian korkeita. toisesta kulmasta teippi meni kaksin kerroin ja siitä kulmasta meni teippi kokonaan pilalle. Teipin väliin jäi hiekkaa ja kiinnitysvaiheessa siihen tuli reikiä. Tilaus vaiheessa oli tapahtunut väärinkäsitys ja sen vuoksi kuvio ei näy käytävän puolelle. Noh... Ensimmäinen kertahan se oli ja olen jatkossa paljon varovaisempi.

Oli miten oli. Ikkunasta tuli kuitenkin hieno ja opinto-ohjaaja oli pitänyt siitä kovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti