perjantai 9. syyskuuta 2016

Meriaiheisia Logoja

Aikaisemmalla viikolla olin saanut tehtäväkseni suunnitella logoja koulun omalle ravintolalle ja kahdelle kahvilalle. En saanut kuitenkaan hommaa valmiiksi perjantaihin mennessä joten jatkoin niitä tällä viikolla.

Tärkein logo mikä piti ensisijaisesti hoitaa alta pois oli Ravintola Poukama. Heillä ei ole ollut aikaisemmin logoa joten minut pistettiin tekemään sellainen. Ensimmäisenä piirstin itse poukaman yksinkertaisella tavalla ja pistin siihen yksinkertaisen fontin ja siitä tuli ihan ensimmäisen logo. myöhemmin hylkäsin idean, mutta käytin kuitenkin poukamaa oikean puolimmaisessa ympyrälogossa. suurimmaksi osaksi käytin kuitenkin googlen kuvahakua saadakseni ideoita. Kaksi alimmaista logoa olivat viimeiset logot joita väsäsin koko projektissa ja siinä vaiheessa oli vain vähän aikaa. tein nopeasti aallon ja lähdin siitä kehittelemään viimeisillä minuuteilla. Aikaa jäi kuitenkin aika rutkasti, joten pystyin kuitenkin perusteellisesti viimeistelemään sen.

Purje-logo oli toisiksi tärkein, koska nykyinen on ollut ties kuinka kauan sitten suunniteltu. aloitin ensimmäisenä perus purjeen piirtämisellä, josta tuli vasemman puolen sininen ja punainen logo. Näissä logoissa pyssäsi melkein saman tien ideointi, joten täytin canvasin ulkopuolen meriaiheisilla piirrustuksilla, jotta pääsisin edes vähän eteenpäin. Myöhemmin käytin piirtämäni meduusan lonkeroita tuulena oikean puolimmaisessa vihreässä logossa. Alimmaiseen logoon yritin tunkea aaltoja mutta ei siitä hyvää tullut.

Ankkuri-logo ei ollut niin tärkeä kuin muut, mutta sain kuitenkin enemmän tehtyä niissä. Aloitin esimmäisenä ankkurin töhertämisestä, jossa käytin illustratorin omaa pensselityökalua. Kun olin saanut kaikki osat tehtyä aloin siistimään sitä turhista ankkuripisteistä ja muotoilemaan siitä hyvännäköisen. Vaikka loppujen lopuksi sain nämä nopeammin valmiiksi kuin muut, oli alussa silti hankaluuksia saada homma luistamaan. Tylsistyneenä yritin tehdä kahvikuppia, jotta saisin hyvän idean aikaiseksi. Siitä en kuitenkaan saanut vielä inspiraatiota, vaan aloin ydistämään kahvikuppia ja ankkuria keskenään, josta muodostuin ensimmäinen logo. Toinen logo muodostui kun piirsin vain nauhan ja lisäsin fontin. Myöhemmin kuitenkin päätin lisätä vielä ankkurit. Alhaalla vasemmalla on luomisen tuskan luoma logo jossa päätin myös kokeilla objectin halkaisemista. Ympyrä kuvastaa kahviläikkää joka tulee kupin pohjalta.

Asiakkaat olivat paljon kehuneet luomuksiani ja sanoneet että olen todella taitava. He olivat valinneet lempi logonsa mutta halusivat tehdä pieniä muutoksia niihin.

Asiakkaat tykkäsivät eniten purje logosta ja siitä fontista, joten he pyysivät että laittaisin kyseisen fontin joka logoon. Ankkuri logossa kuitenkin Café oli kirjoitettu hienommalla fontilla. Purje-logosta vaihdoin raskaan purjeen kevyempään eli vaidoin sen ensimmäisessä logossa olevaan purjeeseen. Asiakkaat olivat myös pyytäneet että olisin värjännyt kaikki logot sinisiksi, jotta niissä olisi samanlaista tunnelmaa.

Ensi viikolla käyn vielä läpi nämä logot ja teen niistä kuvatiedostot esim. asiakirjoja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti