perjantai 16. syyskuuta 2016

Hahmoja

Tällä viikolla on ollut paljon hommaa, Mutta niistä ehdottomasti suurin homma oli hahmojen suunnittelu, missä tein kaikista koulun aloista maskotin.

Hahmot on suunniteltu samalla tyylillä millä tein liikunnalliset lapset, mutta tällä kertaa tein ne täysin Illustratorilla. Prosessissa kuitenkin kestää kauan ja saankin parhaimmillaan kaksi valmiiksi ja kerkeän aloittamaan ehkä uutta. Olen myös hyvin perusteellinen anatomiassa ja fysiikassa. Minulle ei ole myöskään annettu varsinaista takarajaa muuta kuin se että saisin niitä valmiiksi niin monta kuin kerkeän työssäoppimisen aikana. Yritän silti kuitenkin tehdä niin nopeasti kuin pystyn.

Ensimmäisenä työvaiheena suunnittelen missä asennossa hahmon tulee olla. Koitan välttää toistoa eli yritän miettiä mahdollisimman monta eri asentoa jotka on kaikki erillaisia kuin muilla hahmoilla. Sitten aloitan luonnostelun Illustratorin blobtoolilla joka on kuin vektoripensseli. Kuitenkin muutaman vedon jälkeen tulee koneelle närästys.

Toisessa vaiheessa vaihdan luonnoksen näkyvyyden 10-20%:lle ja luon uuden layerin johon alan tekemään puhtaita viivoja pen toolilla. Siinä vaiheessa on hyvä viellä muotoilla viivojen muotoja ja ankkuripisteiden määrää ja paikkoja.

Kun olen saanut viivat haluamaani muotoon, muutan ne vektoripalikoiksi. Tässä vaiheessa muokkaan palikoiden paksuuksia ja luon varjostuksia.

Sanoisin että neljäs vaihe olisi värien lisääminen, Mutta perjaatteessa aloitan sen jo heti kun ensimmäiset viivat on laitettu paikoilleen. Töiden värittäminen on minun lempivaiheeni ja yleensä en edes malta odottaa sitä. Väreille luodaan myös oma layer ja itse värit hoidan blob brush toolilla.

Olen saanut tämän viikon aikana niitä mukavasti tehtyä vaikka en kuitenkaan edes puoliakaan niistä. työkaverit olivat kuitenkin tykänneet ja yksi niistä valmiista julkaistiinkin jo kouluni face-sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti