tiistai 16. joulukuuta 2014

Työsanastoa

Työssäoppimisen ohella tulee paljon uusia sanoja ja käsityksiä. jotkut olivat minulle jo entuudesta tuttuja koska minulla on ollut ekonomian tunteja ala-asteella mutta joitain uusia on ehkä saattanut tulla vastaan.

Ensin aloittaisin hävikistä ja menekistä.
Kuten varmaan tajuattekin, tulee nimi 'hävikki' siitä, että kauppa menettää myynnistä tuotteita. syynä voi olla mm. varastaminen, tuotteen vanheneminen ja jopa tyhjät tilat kauppahyllyissä.
Menekki taas tarkoittaa sitä, että tuote saadaan myytyä.

Seuraavaksi olisi varmaan hyllyttäminen ja etutäyttö.
Hyllyttämisellä tarkoitetaan tuotteiden esille panoa hyllyille, koukuille tai mille ikinä laitetaan. Pääasiassa paikkaan missä asiakas pystyy kiikuttamaan tuotteen kassalle.
Etutäyttö on sitten sitä, että tuotteita siirretään hyllyn perältä eteen että saadaan hylly näyttämään täydeltä ja että asiakkaan ei tarvitse kurotella hyllyn perälle.

Ja sitten vielä elintarvike joka tarkoittaa tuotetta, jota ihminen tarvitsee miltein joka päivä. Tämmöisiä ovat mm. ruoka tarvikkeet ja perus hygienia tuotteet.

Tässä viisi hyvää sanaa työelämästä joita on hyvä tietää. Opettajat sanoivat kyllä kymmenen, mutta tiedän jo entuudestaan paljon sanoja markkinoinnista ja sen semmoisesta joten se on minulle vaikeaa erottaa niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti