perjantai 7. marraskuuta 2014

Osuuskunta

Meille tuli SaoSaosta porukkaa pitämään esitelmää osuuskunnasta. Hyvä ajankohta sinäänsä että kohta pitäisi palkkaakin saada.

Osuuskunta on hyvä siinä mielessä että se on kätevä maksureitti koska itse ei tarvitse hoitaa kuin asiakkaan laskuttamisen kun taas NY:ssä pitää vahtia budjettia ja maksaa verot ihan itse.
Ja toisin kuin NY-yritys, osuuskunnan maksu on 40 euroa ja se on voimassa kolme vuotta kun taas NY-yrityksellä se on sama hinta vuodelta. Kaiken lisäksi NY-yritys lakkautetaan vuoden jälkeen. Osuuskunnalle maksetaan myös kymmenen euron pantti jonka saa takaisin eroamisen yhteydessä. Sitä paitsi NY-yritys on enemmän yrittäjyydestä kiinnostuville.

Osuuskunnat pyrkivät tyydyttämään talodellisia tarpeita ja tietenkin ehkäisemään harmaata taloutta. Kunta hoitaa palkan saannin, verot ja pitää huolen että rahat tulevat omalle pankkitilille.

Osuuskunnan päätösvallan käyttäjiä ovat sen jäsenet. Tosin heillä on yksi ääni käytössä.

Osuuskunta järjestää paljon omia tapahtumia joissa olisi varmaan kiva piipahtaa. Tosin ne on tarkoitettu ainoastaan osuuskunnan jäsenille. (Olettaisin...) Tapahtumat voivat olla esim toreja, myyjäisiä yns.

Yhden asian kyllä muistan esitelmästä on se ettei osuuskunnan jäsenenä tarvitse periaatteessa tehdä mitään. (En ole kylläkään varma asiasta) Ainoa asia mitä tarvitsee tehdä on maksaa jäsenmaksu joka kolmas vuosi.

Osuuskunta myös auttaa hankkimaan asiakkaita. Esim. Jos tarvitaan puuseppiä niin osuuskunta vastaa että "Hei meillä olisi muutamia päteviä tyyppejä jotka tekevät homman että jos heille pirauttaisin" ja he soittavat niille puusepille että "Moi! tota meillä olisi täällä semmoisia asiakkaita jotka haluisivat semmoisen huonekalun niin olisiko sinulla aikaa?" ja sitten se puuseppä vastaa että "No joo onhan minulla aikaa" tai sitten se vastaa että "No valitettavasti minulla on kalenteri täynnä että millään ei kerkiä". Elikkä he tosiaan vain ehdottavat asiakkaita.

Itse aion liittyä SaoSaoon koska katsoin sen olevan parhain mahdollinen paikka minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti